Έλον Μασκ: Νέα πυρά κατά του Twitter - Γιατί απειλεί με τερματισμό του ντιλ

Ο Έλον Μασκ κατηγόρησε την Twitter ότι «αντιστέκεται ενεργά και παραβιάζει τα δικαιώματά του στην πληροφόρηση (και τις αντίστοιχες δικές της υποχρεώσεις)», καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αρνείται να του παράσχει δεδομένα αναφορικά με τους ψεύτικους και spam λογαριασμούς.

Επιπλέον, ο Μασκ απειλεί να μπλοκάρει τη συμφωνία εξαγοράς της Twitter λόγω του συγκεκριμένου ζητήματος. Οι μετοχές της Twitter σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη του 6% στις συναλλαγές πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα.

Τον Μάιο, ο Μασκ δήλωσε ότι η συμφωνία για την εξαγορά του Twitter «είχε παγώσει προσωρινά», επισημαίνοντας ότι ήταν αναγκαίο να εξεταστεί προσεκτικά ο ισχυρισμός της εταιρείας ότι οι ψεύτικοι και spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών.

Οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου δήλωσαν ότι η εταιρεία «έχει αρνηθεί να παράσχει πληροφορίες τις οποίες ο Μασκ έχει ζητήσει επανειλημμένως από τις 9 Μαΐου 2022, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή του για τους ψεύτικους και spam λογαριασμούς στην πλατφόρμα της εταιρείας».

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραβίαση των υποχρεώσεων της Twitter στο πλαίσιο της συμφωνίας συγχώνευσης και ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρεται σε επιστολή των δικηγόρων του.

Στην εν λόγω επιστολή τονίζεται επίσης ότι απαιτείται από την Twitter «να παράσχει τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ζητεί ο κ. Μασκ και συνδέονται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής… Ο κ. Μασκ έχει το δικαίωμα να αναζητά, και το Twitter είναι υποχρεωμένο να παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και στοιχεία, μεταξύ άλλων, «οποιονδήποτε εύλογο επιχειρηματικό σκοπό που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής».

«Εάν το Twitter είναι σίγουρο για τις εκτιμήσεις του σχετικά με τους [λογαριασμούς] spam, τότε ο κ. Μασκ δεν καταλαβαίνει τη διστακτικότητα της εταιρείας να του επιτρέψει να αξιολογήσει ανεξάρτητα αυτές τις εκτιμήσεις», αναφέρεται στην επιστολή.

Χωρίς να παραθέσει στοιχεία για τον ισχυρισμό του, ο Μασκ έγραψε τον περασμένο μήνα στο Twitter ότι από τη βάση ενεργών χρηστών της πλατφόρμας, είναι πιθανό το «20% να αφορά ψεύτικους και spam λογαριασμούς», δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερους από ό,τι αναφέρει η εταιρεία, και ο αριθμός αυτός «μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερος».