Τουρκία: «Τρομοκρατικές οργανώσεις» στην Ελλάδα συνεχίζει να βλέπει ο Ερντογάν

Αιχμές κατά των ΗΠΑ και της Ελλάδας περιελάμβανε η σημερινή ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε πως «η Ελλάδα επιτρέπει στο έδαφός της την ίδρυση αμερικανικών βάσεων, ενώ εκεί τριγυρνούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να κάνουμε το ίδιο λάθος», όπως είπε.

Παράλληλα, μίλησε για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία. «Διαλύσαμε τον διάδρομο τρομοκρατίας, που επιχειρείται να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας, είπε ο Ερντογάν και παραδέχτηκε ότι είναι σε εξέλιξη «νέες επιχειρήσεις στο εδαφος, στον αέρα και στη θάλασσα, με όλες τις δυνάμεις σε ετοιμότητα».

Μήνυμα σε ΗΠΑ και Ρωσία
«Αμερικανοί και Ρώσοι να ξέρουν ότι σε βάθος 30 χιλιομέτρων μέσα στη βόρεια Συρία είναι η περιοχή ασφαλείας μας και δεν θέλουμε πια να μας ενοχλούν », σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος – με το πρόσχημα των «Κούρδων τρομοκρατών» – έχει εισβάλει σε τρίτη χώρα και ζητά να μην… τον ενοχλούν!

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Ερντογάν επανήλθε και στις κατηγορίες για «βανδάλους και τσούλες», αναφορικά με τους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί.

«Μέχρι σήμερα μιλάμε πάντα στη γλώσσα του λαού μας, μεταφέραμε τους καημούς μας απευθείας στο λαό μας, δεν θα διστάσουμε να ονομάσουμε τον βάνδαλο βάνδαλο, τον προδότη προδότη και τον αλήτη αλήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, κατηγόρησε τον επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, πως «όσον αφορά στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζει τους Έλληνες και τους συμμάχους τους».

Πρόκειται για ένα ακόμη – προεκλογικού τύπου – επικοινωνιακό παιχνίδι του Ερντογάν, αφού όσοι γνωρίζουν τα της τουρκικής πολιτικής σκηνής, ξέρουν καλά ότι οι Κεμαλιστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι πολύ πιο εθνικιστές από το κυβερνών AKP, ενώ συνηθίζουν να υπόσχονται προεκλογικά ότι αν κερδίσουν τις εκλογές, «θα πάρουν… πίσω» πολλά ελληνικά νησιά.

Ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, εξάλλου, πριν από μερικές μέρες, είχε ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε»…