Άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε τούρτα στη «Μόνα Λίζα» στο Λούβρο (Video)

Mε το στόμα ανοιχτό έμειναν επισκέπτες στο Μουσείο του Λούβρου, όταν μια «ηλικιωμένη» γυναίκα σηκώθηκε από το αναπηρικό της καροτσάκι της για να πετάξει τούρτα στο πιο διάσημο έκθεμά του, τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα.

Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα με την Marca, η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ένας μεταμφιεσμένος άνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο άνδρας είναι ακτιβιστής κατά της κλιματικής αλλαγής.

Εικόνες και βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσα από τα social media δείχνουν τον πίνακα λερωμένο με σαντιγί. Ωστόσο, λόγω του ότι ο πίνακας προστατεύεται από αλεξίσφαιρο γυαλί, το πιο διάσημο έργο τέχνης του Λεονάρντο ντα Βίντσι, το οποίο φιλοτέχνησε την περίοδο 1503-1519, έμεινε εντελώς άθικτο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Marca, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στην αίθουσα όπου εκτίθεται ο διάσημος πίνακας με αναπηρικό αμαξίδιο και φορώντας περούκα. Προς έκπληξη όμως των υπόλοιπων επισκεπτών του μουσείου, ξαφνικά σηκώθηκε όρθιος, πλησίασε το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι και εκτόξευσε εναντίον της την τούρτα.

Όπως επισημαίνει το ισπανικό site, το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έτρεξε αμέσως και απομάκρυνε τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ ο κόσμος τριγύρω συνέχιζε να φωτογραφίζει και να τραβάει βίντεο από το παράξενο περιστατικό. Το συμβάν έληξε γρήγορα, και χωρίς ο πίνακας να υποστεί οποιαδήποτε ζημιά.