Ντμίτρι Πεσκόφ: "Αλλοπρόσαλο το Κίεβο, ως προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες" - "Δεν ξέρει τι θέλει"

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία για τις ειρηνευτικές συνομιλίες, λέγοντας ότι δεν είναι σαφές τι επιθυμεί το Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους: «Η ουκρανική ηγεσία κάνει συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό δεν μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πλήρως τι επιθυμεί η ουκρανική πλευρά».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε νωρίτερα ότι έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να διοργανώσει μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος αλλά ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι έτοιμη ακόμα για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Υπάρχουν πράγματα για να συζητηθούν με τον Ρώσο ηγέτη. Δεν σας λέω ότι οι άνθρωποί μας ανυπομονούν να του μιλήσουν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικότητες αυτού που ζούμε», δήλωσε ο Ζελένσκι, απευθυνόμενος σε ινδονησιακό think tank.

«Τι θέλουμε από αυτή τη συνάντηση…Θέλουμε πίσω τις ζωές μας…Θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μιας κυρίαρχης χώρας εντός του δικού της εδάφους», δήλωσε.

Οι τελευταίες γνωστές δια ζώσης ειρηνευτικές συνομιλίες έγιναν στις 29 Μαρτίου. Οι επαφές συνεχίστηκαν εξ αποστάσεως για ένα διάστημα αλλά και οι δύο πλευρές λένε ότι τώρα έχουν σταματήσει.