Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ρέι Λιότα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Ρέι Λιότα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

Ο Λιότα άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία για τα γυρίσματα της ταινίας «Dangerous Waters», όπως μεταδίδει ο ιστότοπος Deadline.

Ο Ρέι Λιότα ήταν αρραβωνιασμένος με την Τζέσι Νίτολο, ενώ είχε αποκτήσει μια κόρη από τον γάμο του με την Μισέλ Γκρέις.

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Ρέι Λιότα

Απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Λιότα διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy κι ένα Prism.

Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986). Η ερμηνεία του, ωστόσο, στο έργο του Μάρτιν Σκορτσέζε, «Goodfellas» («Τα Καλά Παιδιά») του 1990, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής. Θεωρείται ένας καλλιτέχνης με ευρεία θεματολογία ρόλων, τόσο κωμικών, όσο και δραματικών.

Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League. Ακόμη, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία «The Rat Pack». Επίσης, ο Ρέι Λιότα έδωσε τη φωνή του στον πρωταγωνιστή του βιντεοπαιχνιδιού «Grand Theft Auto: Vice City», Tommy Vercetti.