Κέβιν Σπέισι: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για τέσσερα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης όπως επιβεβαίωσε η Εισαγγελία στη Βρετανία.

Εις βάρος του 62χρονου ηθοποιού απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφού η Μητροπολιτική Αστυνομία εξέτασε αποδεικτικά στοιχεία έπειτα από μια σειρά καταγγελιών που χρονολογούνται μεταξύ 2005 και 2013.

Τρεις καταγγελίες αφορούν σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να έλαβε χώρα στο Λονδίνο και μία στο Γκλούσεστερσαϊρ.

Τα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων αφορούν τρεις άνδρες και σημειώθηκαν το 2008 και το 2013. Ο ένας εκ των ανδρών είναι τώρα 40 ετών και οι δύο άλλοι περίπου 30 ετών.

Η απαγγελία των κατηγοριών έρχεται την ώρα που ο ηθοποιός ετοιμάζεται να επιστρέψει στα κινηματογραφικά πλατό, πρωταγωνιστώντας στην ταινία «1242 – Gateway To The West» μία ταινία που επρόκειτο να διατεθεί προς πώληση στις φετινές Κάννες.

Αν και εμφανίστηκε στο low budget φιλμ «L’uomo Che Disegnò Dio» πέρυσι, το «1242» είναι η πρώτη ταινία στην οποία «έκλεισε» πρωταγωνιστικό ρόλο έπειτα από το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε εναντίον του το 2017. Τότε απομακρύνθηκε από την σειρά του Netflix, «House Of Cards».

Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και μέχρι σήμερα δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του.

Ο Σπέισι έχει κερδίσει δύο Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες «The Usual Suspects» και «American Beauty» και ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic του Λονδίνου από το 2003 έως το 2015.