Ντιέγκο Μαραντόνα: Ένα αεροσκάφος αφιερωμένο στον θρύλο της Αργεντινής

Ένα αεροσκάφος αφιερωμένο στον θρύλο της Αργεντινής, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αποκαλύφθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το Tango D10S -δωδεκαθέσιο και χρηματοδοτούμενο από μια fintech εταιρεία της Αργεντινής- έχει σχεδιαστεί ώστε να θυμίζει ιπτάμενο μουσείο, φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς τον Νοέμβριο του 2020.

Το Tango D10S θα φέρει αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στο Μπουένος Άιρες.

Το αεροπλάνο κοσμείται στην άτρακτο από μια εικόνα του Μαραντόνα να φιλάει το παγκόσμιο τρόπαιο, ενώ το πρόσωπό του βρίσκεται επίσης στην ουρά του αεροσκάφους.

Τα φτερά του αεροσκάφους έχουν διακοσμηθεί με τα δύο γκολ που πέτυχε ο μεγάλος Αργεντινός ποδοσφαιριστής στη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας του με 2-1 έναντι της Αγγλίας το 1986: το γκολ με το «χέρι του θεού» στο αριστερό φτερό και το νικητήριο γκολ, ένα γκολ που θεωρείται ευρέως ως το καλύτερο όλων των εποχών, στα δεξιά.

«Είμαι τρελός για τον Μαραντόνα, είμαι από αυτούς που ακόμη παρακολουθούν βίντεό του πριν πέσω για ύπνο», δήλωσε στο Reuters ο CEO της εταιρείας Give and Get, η οποία χρηματοδότησε το έργο, Τζαστόν Κόλκερ.

«Αυτό θα είναι το πρώτο Μουντιάλ χωρίς τον Μαραντόνα και ίσως το τελευταίο χωρίς τον Μέσι. Κι έτσι είπα ότι θέλω να φτιάξω το αεροπλάνο του Ντιέγκο. Οπότε φτιάξαμε το Tango D10S.

Το αεροσκάφος πρόκειται να πετάξει γύρω από την Αργεντινή και τελικά να προσγειωθεί στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο. Οι φίλοι του μεγάλου ποδοσφαιριστή θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν μαζί του και να αφήσουν ένα μήνυμα για τον Μαραντόνα στο πιλοτήριο, να έχουν μια «διάδραση» με τον εκλειπόντα ποδοσφαιριστή μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και να δουν memorabilia του αλλά και άλλων παικτών της ομάδας του 1986.

Το αεροσκάφος θα διατίθεται για ιδιωτική ενοικίαση πριν δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.