«Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα» - Συγκλονίζει 9χρονος που σώθηκε από το μακελειό στο σχολείο του Τέξας

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 9χρονου αγοριού που έζησε τον τρόμο στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όταν ο 18χρονος μακελάρης εισέβαλε και άρχισε να πυροβολεί κατά μαθητών και δασκάλων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», το εννιάχρονο αγόρι χτυπήθηκε στο πόδι από σφαίρα, αλλά το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Όπως υποστηρίζει η γιαγιά του στο τοπικό δίκτυο «ΚΕNS 5», το παιδί τρόμαξε πολύ ακούγοντας τους πυροβολισμούς κι όταν ο Σαλβαδόρ Ράμος τον πυροβόλησε στο πόδι. «Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα, γιαγιά», της είπε ο μικρός.

Η γιαγιά του 9χρονου, ο οποίος έχει πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο, περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν όταν έμαθε για το μακελειό στο σχολείο, που φοιτούσε ο εγγονός της σημειώνοντας ότι ήταν σαν να βρίσκεται «στην ομίχλη». Μάλιστα, ήταν εκείνη που ενημέρωσε την κόρη της- τη μητέρα του παιδιού- για τους πυροβολισμούς.

«Της τηλεφώνησα και της είπα ότι έπεσαν πυροβολισμοί στο σχολείο. Μου είπε, “πού;”. Της είπα “στο δημοτικό σχολείο Ρομπ” και μου απάντησε, “Ω, όχι, μαμά”», επισήμανε.

Η μητέρα έκλεισε το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με το σχολείο. «Της τηλεφωνούσα και δεν μου απαντούσε. Κι όταν επιτέλους, σήκωσε το τηλέφωνο, τη ρώτησα “Τι συμβαίνει;” , μου είπε ότι τον πυροβόλησαν». Όταν ο εγγονός μου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, τότε η κόρη μου ξέσπασε σε λυγμούς», πρόσθεσε η γιαγιά του 9χρονου.

«Μόλις πήρε εξιτήριο, είπα ευχαριστώ Θεέ», επεσήμανε. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο τραυματισμός του μικρού ήταν ευτυχώς ελαφρύς. «Δεν πέρασε από κανένα κόκαλο. Δεν προκάλεσε καμία ζημιά, ελπίζουμε ότι δεν υπήρχε βλάβη στα νεύρα», κατέληξε.