Πυροβολισμοί σε Δημοτικό σχολείο στο Τέξας - Τουλάχιστον δύο παιδιά νεκρά

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο Robb Elementary School του Τέξας, όταν ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν αναφορές για δύο νεκρούς μαθητές, ενώ τουλάχιστον άλλοι 14 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η κατάσταση της υγείας τους.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία 66χρονη γυναίκα, πιθανότατα εργαζόμενη στο σχολείο, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου έχουν μεταφερθεί και οι άλλοι τραυματίες, των οποίων οι ηλικίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό δασκάλου στο σχολείο από σφαίρα, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία του Τέξας.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει εάν από το συμβάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Ωστόσο το Uvalde Memorial Hospital έκανε λόγο για πολλά παιδιά που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα, ενώ αρκετοί γονείς έσπευσαν να ενημερωθούν για την κατάσταση των παιδιών τους.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το δημοτικό σχολείο είναι αποκλεισμένη, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Ο δράστης φέρεται να «ταμπουρώθηκε» μέσα στο campus του σχολικού συγκροτήματος και συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Σύμφωνα με αναφορές στο ABC News, ο ένοπλος άνδρας είναι νεκρός