Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη - Ένοπλος επιχείρησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν φωνάζοντας «είμαι ο Μεσσίας»

Nα εισβάλει στο σπίτι του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη επιχείρησε ένας ένοπλος άνδρας τα ξημερώματα της Τρίτης, φωνάζοντας «Είμαι ο Μεσσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο άνδρας τράβηξε όπλο, η αστυνομία τον πυροβόλησε στο πόδι και τον ακινητοποίησε, ενώ στη συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το κανάλι  Odatv, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 03.10 τα ξημερώματα χθες. Ο δράστης ονομάζεται Ιμπραήμ Καρακογιούν και όπως είπε ήθελε να συναντηθεί με τον Ερντογάν μπροστά από το σπίτι του.

Όταν οι αντιτρομοκρατικές ομάδες θέλησαν να ερευνήσουν τον ύποπτο, εκείνος τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε ανεξέλεγκτα τρεις πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια ακινητοποίησαν τον δράστη, ο οποίος δεν άφηνε το όπλο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τραυμάτισαν στο δεξί πόδι πάνω από το γόνατο.

Το ασθενοφόρο που βρέθηκε στο σημείο τον παρέλαβε και τον μετέφερε σε νοσοκομείο, όπου έχει τεθεί υπό κράτηση, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.