Νέα στρατιωτική συνδρομή 500 εκατ. ευρώ από την ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε αισιόδοξος για συμφωνία προκειμένου να υπάρξει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Η στρατιωτική υποστήριξη, ανέφερε, θα προορίζεται για βαριά όπλα

Την παροχή νέας στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με τον Μπορέλ, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία, η στρατιωτική στήριξη προορίζεται για βαριά όπλα, όπως άρματα μάχης και πυροβολικό. Συνολικά, το ύψος της ευρωπαϊκής βοήθειας αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Μια νέα ώθηση για στρατιωτική υποστήριξη. (Θα ασκηθεί) περισσότερη πίεση στη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις και συνεχίζοντας την διεθνή απομόνωση της Ρωσίας και αντιμετωπίζοντας την παραπληροφόρηση», σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Αισιόδοξος για συμφωνία σε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Μπορέλ δήλωσε επίσης αισιόδοξος πως ένα εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε επίσης να συμφωνηθεί τις ερχόμενες μέρες.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συμφωνία. Την χρειαζόμαστε και θα την έχουμε. Οφείλουμε να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το πετρέλαιο από τη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο επίπεδο των πρεσβευτών, τότε, όταν συναντηθούν τη Δευτέρα, οι υπουργοί θα πρέπει να δώσουν την πολιτική ώθηση», κατέληξε.