Νεκρός ο μαχητής του Αζόφ, Μιχαήλ επιβεβαίωσε ο ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στη νέα εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, που θα προβληθεί απόψε στις 23:00, ο Σεργκέι Σουτένκο ανακοίνωσε ότι ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης, που είχε μιλήσει στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα

Κυκλοφορούσε ως φήμη, ωστόσο ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη νέα εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ1, το επιβεβαίωσε: Ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης του Azovstal την περασμένη εβδομάδα.

Την είδηση έδωσε ήδη ο ίδιος ο Γιώργος Κουβαράς, προαναγηγέλλοντας, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, τη συνέντευξη του Ουκρανού πρέσβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης είχε εμφανιστεί στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και είχε πει ότι συμμετείχε στην άμυνα της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ.

Κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει ότι η παρουσία του στρατιώτη «θόλωσε» το νόημα της παρέμβασης Ζελένσκι, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε στη συνέχεια χαρακτηρίσει «λανθασμένη και άστοχη»  την παρουσία μέλους του τάγματος του Αζόφ στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου, προσθέτοντας ωστόσο ότι ήταν «εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».