''Θα ηγηθώ της αντιπολίτευσης κατά του Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές'' - Σφορδή και σκληρή γλώσσα απο τη Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν διεμήνυσε ότι θα είναι παρούσα ως αντιπολίτευση – Τόνισε ότι το 42% αποτελεί επιτυχία για την ίδια και την παράταξή της

Πολύ υψηλούς τόνους ενόψει και των επικείμενων βουλευτικών εκλογών υιοθέτησε η Μαρίν Λεπέν, στη δήλωσή της, μετά την ανακοίνωση του Exit poll για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

«Από σήμερα ξεκινά η μεγάλη μάχη για τις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας. Θα είμαι αρχηγός σε αυτή τη μάχη κατά του Εμανουέλ Μακρόν. Η “Εθνική Συσπείρωση” θα κάνει τα πάντα για να τιμωρήσει όλους εκείνους που συσπειρώνονται γύρω από τον Μακρόν και θα είμαστε παντού, στη Μητρόπολη, τις υπεράκτιες περιοχές και θα χρειαστούμε από τις 12 Ιουνίου όλες τις δυνάμεις σας», τόνισε.

«Μετά από δύο εβδομάδες μεγάλου αγώνα, οι ιδέες που εκπροσωπούμε έφτασαν μέχρι εδώ και τελικά πήραμε 42% ένα αποτέλεσμα που για εμάς αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Εκατομμύρια συμπατριώτες μας ψήφισαν. Και είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με ψήφισαν στον πρώτο γύρο αλλά και για όσους συσπειρώθηκαν μαζί μας στον β’ γύρο», ανέφερε η Γαλλίδα πολιτικός.

Ευχαριστώντας όλους όσοι τη στήριξαν, η Λεπέν επισήμανε: «Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Τελικά ήμασταν χίλιες φορές κερδισμένοι, χίλιες φορές κερδίσαμε σε σχέση με εκείνους που περίμεναν την αποτυχία μας».

Η Μαρίν Λεπέν εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, που «αποτελεί μαρτυρία μιας μεγάλης επιτυχίας, μιας φωνής των Γάλων για μια μεγάλη αλλαγή που θα πρέπει να περιμένουν». Μάλιστα σχολίασε ότι «σήμερα δόθηκε μεγάλη εξουσία στον Μακρόν. Όμως ως αντιπολίτευση έχουμε μια δύναμη πολύ ισχυρή». Η πολιτικός εστίασε την ατζέντα σε θέματα ανασφάλειας, αναρχίας και ρατσισμού.

«Φοβάμαι σήμερα ότι η επόμενη θητεία θα συνεχιστεί το ίδιο και δεν θα κάνει τίποτα για όσα χωρίζουν τη χώρα», ανέφερε, προτάσσοντας ότι η ίδια θα παραμείνει μαχόμενη. Άλλωστε, είπε, στις εκλογές κατέγραψε ένα ιστορικό ποσοστό και κατέγραψε μια τεράστια επιτυχία που θα χρησιμοποιήσει για να κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές.