Μακρόν: Η Λεπέν εκμεταλλεύεται την οργή που δεν κατάφερα να κατευνάσω

Τα κράτη της ΕΕ δεν πρέπει να επιτρέψουν να υψωθεί ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψιν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ για τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μακρόν αναγνώρισε ότι δεν μπόρεσε να κατευνάσει, εν μέρει τουλάχιστον, την οργή στη χώρα και ότι η ακροδεξιά αντίπαλός του, Μαρίν Λεπέν, προσπαθεί να καρπωθεί μέρος αυτής της οργής στην προεκλογική εκστρατεία της.

«Και ιδού. Σημειώνει κάποια πρόοδο (…), καταφέρνει να την εκμεταλλεύεται», δήλωσε ο Μακρόν.

«Παλεύω πρώτα να έχω την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας την Κυριακή. Μετά θα υπάρξουν βουλευτικές εκλογές, και υπό το φως αυτών των βουλευτικών εκλογών, θα υπάρχει πρωθυπουργός που θα επιλέξει… ή πρωθυπουργός» είπε επίσης ο Μακρόν.

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν έχει διατηρήσει και πιθανόν αυξήσει οριακά το προβάδισμά του έναντι της Λεπέν, ύστερα από την τηλεοπτική αναμέτρηση, στην οποία εκτιμάται ότι επικράτησε, σύμφωνα με χθεσινές δημοσκοπήσεις.