Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της G20 η Καναδή υπ. Οικονομικών, διαμαρτυρόμενη για τη συμμετοχή της Ρωσίας

H Καναδή υπουργός Οικονομικών, Κρίστια Φρίλαντ, δήλωσε σήμερα ότι αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ολομέλειας της G20 στην Ουάσινγκτον σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της συμμετοχής της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

“Οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας στην Ουάσινγκτον αφορούν την υποστήριξη της παγκόσμιας οικονομίας — και η παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία”, δήλωσε μέσω Twitter προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει.

“Οι δημοκρατίες του κόσμου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση και τα εγκλήματα πολέμου. Σήμερα ο Καναδάς και ορισμένοι δημοκρατικοί εταίροι μας αποχώρησαν από την ολομέλεια της G20 όταν η Ρωσία ζήτησε να παρέμβει”, δήλωσε η Φρίλαντ, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας ‘Αντριου Μπέιλι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Λεμέρ και άλλοι είναι ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν από τη σύνοδο της “Ομάδας των 20” πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών, πριν πάρει τον λόγο ο Ρώσος αντιπρόσωπος.