«Οι Γάλλοι είναι αχάριστοι με τον γιο μου» διαμαρτύρεται ο πατέρας του Μακρόν

Ο Ζαν Μισέλ Μακρόν τόνισε ότι αν και δεν συμφωνεί με τον γιο του 100% τρέφει «μεγάλο θαυμασμό για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά τη χώρα» – «Αντιμετώπισε με πολύ θάρρος την πανδημία της νόσου Covid και τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Για τον γιο του, που θεωρείται σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, ο πατέρας του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, τρέφει μεγάλο θαυμασμό. Για τους Γάλλους όμως λέει ότι είναι αχάριστοι με τον Μακρόν.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην γαλλική εφημερίδα «L’Est Républicain», ο Ζαν Μισέλ Μακρόν, πατέρας του φιλελεύθερου προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι θαυμάζει πολύ τον γιο του για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά τη Γαλλία, αν και δεν συμφωνεί «100%» με αυτά που κάνει.

«Οι Γάλλοι είναι αχάριστοι με τον γιο μου»

Πέντε ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο της 24ης Απριλίου, ο πατέρας του ένοικου των Ηλυσίων είναι σίγουρος ότι ο Μακρόν θα ανανεώσει τη θητεία του. Πιστεύει επίσης ότι ο γιος του έχει αποδείξει ότι είναι πολύ θαρραλέος με τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε στη θητεία του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σχολιάζει η εφημερίδα «Liberation» αναφερόμενη στο περιεχόμενο της σχετικής συνέντευξης, ο πατέρας Μακρόν επαινεί τον γιο του.

«Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις πολύ θάρρος για να κυβερνήσεις τη Γαλλία και πιστεύω ότι οι Γάλλοι είναι πολύ αχάριστοι με τον γιο του, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο», τονίζει ο Ζαν Μισέλ Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σπίτι του στην Αμιέν της Γαλλίας.

«Εγκρίνω το 90% του κυβερνητικού έργου του γιου μου. Δεν συμφωνούμε ποτέ 100%», προσθέτει ο συνταξιούχος νευρολόγος, δηλώνοντας αναφορικά με την κάλπη της Κυριακής, ότι ο γιος του έχει τη νίκη στο… τσεπάκι του.

 

«Δεν υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες που έχουν κάνει όσα ο Εμανουέλ»

«Είναι πολύ σημαντικό που ο Εμανουέλ Μακρόν κατάφερε να αντιμετωπίσει όλα όσα έπεσαν στο κεφάλι του, ειδικά τη νόσο Covid», πιστεύει και προσθέτει: «Και, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, «επέδειξε ιδιαίτερο θάρρος»… «δεν υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες που έχουν κάνει αυτά που έκανε ο Μακρόν».

Ο Ζαν Μισέλ Μακρόν πρόσθεσε ότι ο γιος του συνεχίζει τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, λειτουργώντας ως «μεσολαβητής» από την αρχή της κρίσης με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Παραδέχεται επίσης ότι δεν βλέπει συχνά τον πρόεδρο της Γαλλίας καθώς το πρόγραμμά του είναι ιδιαίτερα πιεσμένο. «Η τελευταία φορά που ήρθε ο γιος μου να με δει εδώ, στο σπίτι όπου μεγάλωσε, ήταν στις 21 Νοεμβρίου του 2019», όπως λέει .