Έλον Μασκ: Προσφέρει 41,4 δισ. δολάρια για την πλήρη εξαγορά του Twitter

Έτοιμος να αγοράσει το 100% του Twitter δηλώνει ο μεγιστάνας Έλον Μασκ, λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του 9,2% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έχει ήδη καταθέσει την προσφορά, ύψους 41,39 δισ. δολαρίων, για το σύνολο της εταιρείας στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Το τίμημα των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή είναι κατά 38% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα πριν ανακοινωθεί η είσοδός του στο μετοχικό κεφάλαιο.

Οι μετοχές του Twitter καταγράφουν άλμα 12% στο pre-market trading της Wall Street.

«Από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία», δήλωσε ο Μασκ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μπρετ Τέιλορ.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνει ότι η προσφορά του είναι «η καλύτερη» ενώ διευκρινίζει ότι είναι τελική.

Την Τρίτη, ο Μασκ πάντως δήλωσε ότι αν και ήδη είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας, δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο.

«O Έλον Μασκ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο διοικητικό μας συμβούλιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Παράγκ Αγκραουάλ.