Βατικανό: Μια Ουκρανή και μια Ρωσίδα θα σηκώσουν τον Σταυρό στο Κολοσσαίο

Μέχρι αυτή τη στιγμή το Βατικανό επιβεβαιώνει το πρόγραμμα της τελετής της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κολοσσαίο, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος. Μεταξύ των άλλων, τον Σταυρό του Μαρτυρίου στην αναπαράσταση της πορείας προς τον Γολγοθά θα σηκώσουν μια Ουκρανή και μια Ρωσίδα νοσηλεύτριες. Πρόκειται για την Ιρίνα και την Αλμπίνα, οι οποίες εργάζονται στο νοσοκομείο Campus Biomedico της Ρώμης.

Αμφότερες τάσσονται ανεπιφύλακτα κατά του πολέμου στην Ουκρανία. «Ο πόλεμος αυτός μας ένωσε πολύ. Θεωρούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να ενωθεί για να επιτευχθεί μια λύση, για να επικρατήσει -επιτέλους- η ειρήνη», δήλωσαν οι δυο νοσηλεύτριες, στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

H παρουσία τους στην τελετή της Via Crucis, αύριο βράδυ στο Κολοσσαίο, επιβεβαιώνεται παρά τις αντιδράσεις της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα, η οποία έχει κάνει γνωστό ότι «συμμερίζεται την γενικότερη ανησυχία σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη πρωτοβουλία».