Συνελήφθη ο Ουκρανός φιλορώσος πολιτικός Μεντβεντσούκ- Υποστηρικτής και κουμπάρος του Πούτιν

Συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου ο Ουκρανός βουλευτής και φίλος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, Βίκτορ Μεντβεντσούκ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσιοποίησε σήμερα μια φωτογραφία του φιλορώσου Ουκρανού πολιτικού Βίκτορ Μεντβεντσούκ με χειροπέδες, ύστερα από μια «επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων» για τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βίκτορ Μέντβετσουκ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του και κρυβόταν από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως ανέφεραν οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, ο Μέντβετσουκ είχε «καμουφλαριστεί» με στολή παραλλαγής του ουκρανικού στρατού, προκειμένου να διαφεύγει της προσοχής.

Τον Φεβρουάριο, η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε πως ο Μεντβεντσούκ, ηγέτης του κόμματος «Αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα – Για τη Ζωή», είχε διαφύγει από κατ’ οίκον περιορισμό, αφότου βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της προδοσίας.

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος σημειωτέον έχει δηλώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι νονός της κόρης του, αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε μεμπτό.