Νέα Υόρκη: Τρομοκρατική ενέργεια βλέπει η αστυνομία στην αιματηρή επίθεση - 16 τραυματίες μέχρι στιγμής

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν θεωρεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια – Οι επιβάτες επέβαιναν σε τρένο με προορισμό το Μανχάταν που πραγματοποιούσε στάσεις – Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Οκτώ άτομα δέχθηκαν πυροβολισμούς στον σταθμό του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Αμάντα Φαρινάτσι.

Το Associated Press μετέδωσε ότι σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ οι τραυματισμοί δεν είναι θανάσιμοι.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης έγινε γνωστό ότι οι επιβάτες επέβαιναν σε τρένο με προορισμό το Μανχάταν, που πραγματοποιούσε γρήγορες στάσεις.

Το τρένο έκανε στάση εξπρές στην 59η Οδό, πριν την 36η οδό, όπου εντοπίστηκαν πολλά άτομα να έχουν δεχθεί πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, η αστυνομία αναζητά έναν μαύρο άνδρα, εύσωμο με αντιασφυξιογόνο μάσκα και πορτοκαλί γιλέκο, που φορούσε σκούρο μπλε ρούχο, παρόμοιο με αυτά που φορούν εργαζόμενοι στις μεταφορές.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι εξερράγη καπνογόνο και ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα σε βαγόνι.Η περιοχή έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία και έχει αποκλειστεί.

Στην Τέταρτη Λεωρόρο, κοντά στην 35η Οδό, δεκάδες αστυνομικά οχήματα με σειρήνες εκτείνονται σε τουλάχιστον τέσσερα τετράγωνα. Οι αστυνομικοί εμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ τουλάχιστον δύο ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή.

Αρκετοί άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της πυροσβεστικής.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Το CNN κάνει λόγο για 13 τραυματίες.

 

Αστυνομία Νέας Υόρκης: Δεν βρέθηκαν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί

Στον σταθμό του μετρό δεν έχουν βρεθεί ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, παρά τις προηγούμενες σχετικές αναφορές, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης μέσω Twitter.

Αστυνομικοί κλήθηκαν στον σταθμό του μετρό της 36th Street, όπου οι γραμμές D, N και R διέρχονται από τη συνοικία Sunset Park, γύρω στις 8:30 το πρωί τοπική ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος.

Έλαβαν επίσης αναφορές για καπνό μέσα στο σταθμό.

nea-yorki-pyrovolismoi-se-stathmo-toy-metro-anafores-gia-thymata0
Φωτ. REUTERS
nea-yorki-pyrovolismoi-se-stathmo-toy-metro-anafores-gia-thymata1
Google Maps/ CNN

Με πληροφορίες από Reuters, NYT, CNN

Αναζητείται άνδρας που φορούσε πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνα μάσκα – Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις – Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:30 το πρωί, σε ώρα αιχμής για την Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με την  πυροσβεστική υπηρεσία  τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί κάποιοι από αυτούς, το λιγότερο πέντε, έχουν δεχτεί πυροβολισμούς ενώ βρέθηκαν πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σημείο.  «Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.  Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και η αστυνομία της Νέας Υόρκης κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Η αστυνομία της Νέας Υορκής ενημέρωσε πριν από λίγο ότι δεν υπάρχει ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός αυτή τη στιγμή στο σημείο και ζητά από αυτόπτες μάρτυρες οποιαδήποτε πληροφορία έχουν για το αιματηρό περιστατικό.

Να σημειωθεί πως η  κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί αυτή την ώρα και τραυματίες διακομίζονται στα νοσοκομεία.

metro2