Νέα Υόρκη: Πανικός μετά από έκρηξη στην Times Square

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στη Νέα Υόρκη μετά από δυνατή έκρηξη. Τουρίστες άρχισαν να τρέχουν τρομοκρατημένοι στην Times Square, μην γνωρίζοντας τι συμβαίνει. Η έκρηξη που σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής «ταρακούνησε το διαμέρισμα», οφείλονταν σε πυρκαγιές σε φρεάτια.

Βίντεο από το σημείο δείχνουν πεζούς να τρέχουν λίγο πριν τις 19.00 (τοπική ώρα). Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το επικίνδυνο αέριο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης δεν αποκάλυψε τον λόγο της έκρηξης στο φρεάτιο, αλλά οι αξιωματούχοι βρήκαν αυξημένα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στην 229 West 43rd Street μετά την έκρηξη. Υψηλά επίπεδα του άοσμου και άχρωμου αερίου, που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή θάνατο, πιθανότατα προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στα φρεάτια.

Οι πυροσβέστες βρίσκονταν στη διαδικασία «εξαερισμού του κελαριού και του υποκελλάριου της τοποθεσίας» προτού αναλάβουν οι εταιρείες κοινής ωφέλειας μέχρι τις 9 το βράδυ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.