Μποροντιάνκα, το δεύτερο σφαγείο - Κτηνωδίες δυτικά του Κιέβου καταγγέλλει ο Ζελένσκι

Νέες θηριωδίες, νέας καταστροφές, νέες σφαγές. Αυτά προδίδουν οι πρώτες εικόνες από πόλεις που απελευθερώνονται κοντά στο Κίεβο.

Σκηνικό Μπούκας, χειρότερο από τη Μπούκα, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Ζελένσκι, αποκαλύπτεται και στη γειτονική Μποροντιάνκα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες ανακαταλαμβάνουν τις πόλεις γύρω από το Κίεβο που για περισσότερο από ένα μήνα ο ρωσικός στρατός, στην ανεπιτυχή του προσπάθεια να επιτεθεί και να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα, είχε καταλάβει. Και καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν, αποκαλύπτεται το μέγεθος της ρωσικής θηριωδίας.

Δεκάδες άμαχοι νεκροί, άλλοι με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, άλλοι αφού είχαν υποστεί φριχτά βασανιστήρια, άλλοι με δεμένα χέρια πίσω από την πλάτη, άλλοι καμμένοι, άλλοι νεκροί στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον σε αίθουσα βασανιστηρίων που είχαν στήσει ρωσικές δυνάμεις. Και τώρα αποκαλύπτονται όλα αυτά τα φριχτά εγκλήματα πολέμου.

Η ανακάλυψη την περασμένη εβδομάδα πτωμάτων διασκορπισμένων στους δρόμους της Μπούκα προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και κατηγορίες για γενοκτονία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο νέο του διάγγελμα μέσω Facebook, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι στην πόλη Μποροντιάνκα η κατάσταση ήταν «σημαντικά πιο φρικτή» από ό,τι στην Μπούκα.

«Έχουν αρχίσει να ξεδιαλέγουν τα ερείπια στην Μποροντιάνκα», ανέφερε ο Ζελένσκι στις δηλώσεις του από το Κίεβο. «Είναι πολύ πιο φρικιαστικά εκεί. Υπάρχουν ακόμη περισσότερα θύματα των Ρώσων κατακτητών».

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά φοβούνται ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στα χτυπήματα. Ηδη, 26 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια μέχρι στιγμής.

Η καταστροφή στην πόλη Μποροντιάνκα είναι “πολύ πιο φρικτή” από ό,τι έχει ήδη αποκαλυφθεί στη γειτονική Μπούτσα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμρ Ζελένσκι

Και οι δύο πόλεις είναι προάστια του Κιέβου και έζησαν σφοδρές μάχες στη μάχη για την πρωτεύουσα.

26 νεκροί ανασύρθηκαν ήδη στη Μποροντιάνκα

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 26 πτώματα ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια δύο κατεστραμμένων πολυκατοικιών στην Μποροντιάνκα, σύμφωνα με την γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Η Iryna Venediktova κατηγόρησε τη Μόσχα για σκόπιμη στόχευση πολιτικών περιοχών, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Δεν υπάρχει καμία στρατιωτική τοποθεσία εδώ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις «βομβάρδιζαν σπίτια τα βράδια, όταν υπήρχε ο μέγιστος αριθμός ανθρώπων εντός».

Η Venediktova υποστήριξε ότι υπάρχουν «αποδείξεις για τα εγκλήματα πολέμου των ρωσικών δυνάμεων σε κάθε στροφή».