Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Μικολάγιφ, σύμφωνα με το Κίεβο

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 46 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Μικολάγιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο δήμαρχος Ολεξάντρ Σενκέβιτς.

Το πρώτο χτύπημα του ρωσικού στρατού, στις 7 το πρωί, άφησε «έναν νεκρό και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων δύο σοβαρά» και ακολούθησε άλλο ένα στο οποίο «εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 41 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, εκτιμώντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

«Επομένως, συνολικά, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς αυτούς και 46 τραυματίστηκαν», συμπλήρωσε ο δήμαρχος του Μικολάγιφ, υποστηρίζοντας ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε πυρομαχικά διασποράς.

Χθες Κυριακή, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις του ρωσικού στρατού στο Μικολάγιφ και στο Οτσάκιφ, μια μικρότερη πόλη 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, σύμφωνα με την ουκρανική Εισαγγελία.

Το Μικολάγιφ, που αριθμούσε περίπου 475.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, είναι μια από τις πόλεις που σφυροκοπήθηκαν σκληρά από τα ρωσικά στρατεύματα κατά την προσπάθειά τους να καταλάβουν την Οδησσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας. Ο ρωσικός κλοιός φάνηκε να χαλαρώνει τις τελευταίες ημέρες.

Το Οτσάκιφ, μια πόλη 15.000 κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ήταν ένας από τους πρώτους στόχους της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ