Σοϊγκού: Επανεμφάνιση του Ρώσου υπουργού Άμυνας με σαφείς προειδοποιήσεις προς το ΝΑΤΟ

Νέα εμφάνιση από τον Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλιώς την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την ονομάζει η Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι η πρώτη φάση της «ρωσικής επιχείρησης» έχει ολοκληρωθεί και προειδοποίησε πως η Ρωσία θα απαντήσει καταλλήλως εάν το ΝΑΤΟ στείλει μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.

«Παρακολουθούμε στις δηλώσεις ηγετών μεμονωμένων χωρών μελών του ΝΑΤΟ για την πρόθεσή τους να προμηθεύσουν αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Εάν εφαρμοστούν να αντιδράσουμε κατάλληλα» είπε αφού προηγουμένως είχε τονίσει πως η Ουκρανία «δεν διαθέτει πλέον αεροπορία» και ότι η Ρωσία ελέγχει τους ουρανούς.

Για το Ντονμπάς

Για τη ρωσική εκστρατεία είπε ότι ο «κύριος στόχος» της Μόσχας στην Ουκρανία είναι πλέον η «απελευθέρωση» της περιοχής του Ντονμπάς, ένα σημάδι ότι η Μόσχα μπορεί να στραφεί σε πιο περιορισμένους στόχους, αφού αντιμετώπισε σθεναρή ουκρανική αντίσταση κατά τον πρώτο μήνα του πολέμου.

«Τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν ολοκληρωθεί. Το μαχητικό δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει μειωθεί σημαντικά, γεγονός που επιτρέπει να επικεντρώσουμε την κύρια προσοχή και τις κύριες προσπάθειές μας στην επίτευξη του κύριου στόχου – την απελευθέρωση του Ντονμπάς», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο Σοϊγκού είχε «εξαφανιστεί» από το προσκήνιο με αποτέλεσμα να υπάρξουν μια σειρά φήμες για την κατάσταση της υγείας του ή τη σχέση του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.