Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας στην Πολωνία

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να συναντηθεί με κορυφαίους Ουκρανούς αξιωματούχους σήμερα, ενώ βρίσκεται στην Πολωνία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ρωσία στηρίζεται σε “αδιάκριτους” βομβαρδισμούς μετά από βαριές απώλειες στρατευμάτων τον μήνα μετά την εισβολή της, δήλωσε το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο στρατός της Ρωσίας δήλωσε ότι επικεντρώνεται στην ανάληψη του πλήρους ελέγχου της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς της Ουκρανίας, κάτι που μπορεί να σημαίνει πως το Κρεμλίνο μπορεί να υποχωρεί από πιο φιλόδοξα στρατιωτικά κέρδη μετά από ένα μήνα μαχών.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασαν μια συμφωνία για να βοηθήσουν την Ευρώπη να απεξαρτηθεί από τις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι στοχεύουν να “καταστρέψουν” τη Ρωσία μέσω ενός “υβριδικού πολέμου, ενός ολοκληρωτικού πολέμου”.

Οι αρχές του νοτιοανατολικού λιμανιού της Μαριούπολης στην Ουκρανία δήλωσαν ότι περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα θέατρο εκεί αυτόν τον μήνα. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα συνομιλήσει με τον Ρώσο Βλαντίμιρ Πούτιν μέχρι τη Δευτέρα για ένα σχέδιο εκκένωσης της πόλης.