Ουκρανία: Ο Ρώσος υπ. Άμυνας υπέστη καρδιακή προσβολή - Ο Πούτιν τον κατηγόρησε για «αποτυχία»

Ο Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου, με την σεναριολογία να αυξάνεται για την “εξαφάνισή του”.

Ο ίδιος εμφανίστηκε για λίγο σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

«Το έμφραγμα του Σοϊγκού συνέβη αφού ο Πούτιν τον κατηγόρησε για “πλήρης αποτυχία” στις επιχειρήσεις για την εισβολή στην Ουκρανία», έγραψε ο ίδιος στο Facebook, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο και αναρρώνει.


Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο απέδωσε την εξαφάνιση του Ρώσου υπ. Άμυνας σε εντατική εργασία.

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, «ο κ. Σοϊγκού παρουσίασε την έκθεσή του για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, την Πέμπτη.

Νωρίτερα, ο Πεσκόφ είχε απορρίψει κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων και σε ερώτηση του CNNi τη φημολογία για την κατάσταση της υγείας του υπουργού.

«Ο υπουργός Αμυνας είχε πολλά να κάνει αυτήν την στιγμή (…) δεν είναι η κατάλληλη ώρα για επικοινωνιακή δραστηριότητα», είπε.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού είναι ένα πρόσωπο με συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ο Πούτιν και αυτός εμφανίζονται συχνά μαζί σε εκδρομές, στο τιμόνι 4Χ4, πίνοντας τσάι ή μαζεύοντας μανιτάρια.

Η ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Agenstvo, αναφέρει ότι έως τις 11 Μαρτίου ο Σοϊγκού εμφανίζονταν στις ειδήσεις σε καθημερινή βάση.