Ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενές καυσίμων στο Κίεβο (Video)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε δεξαμενές καυσίμων στο Κίεβο το βράδυ της Πέμπτης, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανόν να χτυπήθηκε και αποθήκη πυρομαχικών.

Η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη φώτισε τον ουρανό του Κιέβου, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η έκρηξη οφείλεται σε ρωσικό βομβαρδισμό σε θέση του ουκρανικού στρατού. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέστρεψε ένα μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο, το Orsk, που ήταν αγκυροβολημένο στο κατεχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις λιμάνι Μπερντιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα.

«Απωθήσαμε τους Ρώσους από περιοχές γύρω από το Κίεβο» λένε οι Ουκρανοί

Στο μεταξύ νωρίτερα την Πέμπτη η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα της έχουν απωθήσει ρωσικές δυνάμεις από κάποιες περιοχές γύρω από το Κίεβο, αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα περικυκλώσει και θα καταλάβει το Κίεβο.

«Σε μερικούς τομείς ο εχθρός έχει οπισθοχωρήσει περισσότερο από 74 χιλιόμετρα, σε κάποιους άλλους τομείς ο εχθρός βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ σε τηλεοπτική ενημέρωση.

Χωρίς να επικαλείται κάποια αποδεικτικά στοιχεία, ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει αποστείλει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Λευκορωσία για να ενισχύσει τα στρατεύματα του που επιτίθενται στο Κίεβο.

Συνολικά 3.343 άμαχοι εγκατέλειψαν σήμερα πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας

Συνολικά 3.453 πολίτες εγκατέλειψαν σήμερα τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, όπως δήλωσε κορυφαία αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ ανέφερε σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο ότι 2.717 πολίτες έφυγαν σήμερα από την πολιορκημένη Μαριούπολη. Κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι έχει μπλοκάρει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη εδώ και τρεις ημέρες.

Χθες, Τετάρτη, το Κίεβο είχε ανακοινώσει πως 4.554 πολίτες είχαν καταφέρει να εγκαταλείψουν ουκρανικές πόλεις στη διάρκεια της ημέρας.