Προειδοποίηση Μπάιντεν: Aν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν

Στη δήλωση ότι αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην εισβολή της στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν, προχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι «το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ».

«Θα απαντήσουμε αν τα χρησιμοποιήσει. Η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την περαιτέρω ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν την άμυνα, ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη και θα αναπτύξουν τέσσερις νέες μονάδες μάχης σε Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία. Ο Μπάιντεν ήρθε να υπερθεματίσει τα όσα είχε αναφέρει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα αναπτύξουν επίσης, σχέδια για επιπρόσθετες δυνάμεις και ικανότητες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου, ανέφερε στη δήλωση ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται την Ευρώπη στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.