Βαριές απώλειες για τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία - Αξιωματούχος ΝΑΤΟ: Έως 40.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αγνοούνται

Έως και 40.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, αιχμαλωτίστηκαν ή αγνοούνται στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που επικαλείται η Wall Street Journal.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος υπολογισμός έχει γίνει με βάση τις πληροφορίες που παρέχουν οι ουκρανικές αρχές καθώς και από τις πληροφορίες που ελήφθησαν είτε επίσημα είτε ακούσια από τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι μεταξύ 7.000 και 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Χρησιμοποιώντας στατιστικούς μέσους όρους από προηγούμενες συγκρούσεις ότι για κάθε απώλεια τραυματίζονται περίπου τρεις στρατιώτες, οι αναλυτές του ΝΑΤΟ καταλήγουν στον συνολικό τους αριθμό.

Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία με περίπου 190.000 στρατιώτες. Έκτοτε, αναφέρει το δημοσίευμα, έφερε επιπλέον στρατεύματα από την Τσετσενία, τη Συρία και άλλες περιοχές.

«Από την πλευρά της Ρωσίας, συνειδητοποιούμε ότι ο Πούτιν και το στενό του περιβάλλον, είναι απολύτως απερίσκεπτοι άνθρωποι. Δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Λένε δημόσια ψέματα για να αποκρύψουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις. Ο Πούτιν έχει αλλάξει τελείως τον λόγο του προς τη Δύση και έχει ένα βαθύ μίσος για τις κοινωνίες μας, για τις αξίες μας, επομένως εκτιμούμε πραγματικά ότι είναι επικίνδυνος και ότι η συμμαχία βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο», δήλωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το CNN.