Βρετανία: Το Κίεβο παραμένει βασικός στόχος - Στα 25 χιλιόμετρα από το κέντρο οι Ρώσοι

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε την τελευταία του έκθεση πληροφοριών, λέγοντας ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται βόρεια του Κιέβου, αν και η ρωσική προέλαση έχει σταματήσει.

Η έκθεση αναφέρει: Οι δυνάμεις που προελαύνουν από την κατεύθυνση του Hostomel προς τα βορειοδυτικά έχουν απωθηθεί από σκληρή ουκρανική αντίσταση.

Ο κύριος όγκος των ρωσικών δυνάμεων παραμένει πάνω από 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη προόδου, το Κίεβο παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας και είναι πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στην προσπάθεια περικύκλωσης της πόλης τις επόμενες εβδομάδες».

 

Το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις που προωθούνται από την Κριμαία προσπαθούν ακόμη να παρακάμψουν το Μικολάιφ, καθώς προσπαθούν να κινηθούν δυτικά προς την Οδησσό, προσθέτοντας ότι αυτές οι δυνάμεις σημείωσαν μικρή πρόοδο την περασμένη εβδομάδα.

«Ο αποκλεισμός των ουκρανικών ακτών είναι πιθανόν να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία, εμποδίζοντας ζωτικής σημασίας προμήθειες να φθάσουν στον ουκρανικό πληθυσμό», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter.