Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στα τουρκικά παράλια το υπερπολυτελές γιοτ «My Solaris»

To σούπερ γιοτ «My Solaris» που συνδέεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, φαίνεται πως ταξίδευε λίγα ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές της νοτιοδυτικής Τουρκίας τη Δευτέρα.

Το «Solaris», το σκάφος των 140 μέτρων πλέει με σημαία Βερμούδων. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Marine Traffic στις 8 Μαρτίου έφυγε από ένα ναυπηγείο της Βαρκελώνης όπου γινόταν επισκευές και αναχώρησε την Κυριακή από το Μαυροβούνιο για να γλιτώσει την κατάσχεση. Αφού διέσχισε το Ιόνιο Πέλαγος, πέρασε ανοικτά της Ζακύνθου, κάτω από την Κρήτη και τώρα βρίσκεται περίπου 1,9 μίλια μακριά από τις ακτές της Τουρκίας.

Το σούπερ γιοτ κατασκευάστηκε σε γερμανικό ναυπηγείο και βγήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα στις αρχές του περασμένου έτους.

Το όνομα του Αμπράμοβιτς βρίσκεται μεταξύ πολλών Ρώσων ολιγαρχών που το όνομά τους προστέθηκε στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ με τις κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ να έχουν κατασχέσει περιουσιακά τους στοιχεία.

Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως επιδιώκουν να απομονώσουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τους συμμάχους του με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» και όχι πόλεμο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπράμοβιτς πέταξε στη Μόσχα από την Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του τζετ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων, αυτό φαίνεται πως ήταν το δεύτερο ταξίδι του Αμπράμοβιτς μεταξύ της τουρκικής πόλης και της ρωσικής πρωτεύουσας μέσα σε διάστημα τριών ημερών.