Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση Νόστος 6 - Πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη και 11 ομογενείς

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Έλληνα πρόξενου στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την πολιορκούμενη πόλη.

Ο πρόξενος βρίσκεται αυτή την ώρα σε μολδαβικό έδαφος, μαζί με 11 ομογενείς.

«Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας», ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωναν ότι είναι καλά στην υγεία του και χαρακτήρισαν ως «ορισμό του ψεύδους» την είδηση ότι είναι αιχμάλωτος στην Ουκρανία.

Ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε χθες κοντά στην πόλη Ουμάν, με τις πηγές του υπουργείου Εξωτερικών να διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά και ότι υπάρχει συνεχής επαφή μαζί του.