Σολτς: Τρίωρη συνομιλία με Πούτιν, ζήτησε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ο Σολτς υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να σημειωθεί σύντομα πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης – Το απόγευμα θα συνομιλίσουν Πούτιν – Μακρόν

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο ότι καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Στη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες, ο Σολτς υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να σημειωθεί πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι ο Πούτιν «σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου αναζητεί με κάθε δυνατό μέσο να καθυστερήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κάνοντας ολοένα και λιγότερο ρεαλιστικές προτάσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν «σκληρή».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα συνομιλήσει επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σήμερα, γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας.