"Οι ΗΠΑ προκαλούν μια "αηδιαστική" ρωσοφοβία σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει. Δεν θα το πετύχουν" δήλωσε ο Μεντβέντεφ

«Η Ρωσία έχει την δύναμη να βάλει στη θέση τους τους εχθρούς της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και η Μόσχα θα χαλάσει το ρωσοφοβικό σχέδιο της Δύσης που έχει στόχο να μας διαλύσει».

Αυτό δήλωσε σήμερα ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2008 ως το 2012 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την “αηδιαστική” ρωσοφοβία σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει και στη συνέχεια να τη διαλύσουν.

«Δεν θα το πετύχουν. Η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους θρασύτατους εχθρούς μας στη θέση τους», προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ.

Πούτιν εκτός ορίων, προαναγγέλλει εκκαθαρίσεις στη Ρωσία

Την ίδια ώρα, εκτός ορίων βγήκε χθες σε ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας για «προδότες και μπάσταρδους», για «πέμπτη φάλαγγα», ενώ έκανε λόγο για «αυτοκάθαρση της κοινωνίας» στη Ρωσία.

Μιλώντας σε μια συνάντηση για τα μέτρα κοινωνικοοικονομικής στήριξης των περιφερειών, ο Πούτιν, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Business Insider, υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να υποβληθεί σε «αυτοκάθαρση της κοινωνίας», για να απαλλαγεί από τους «μπάσταρδους και τους προδότες» που δεν υποστηρίζουν τη γραμμή του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση προσπαθεί να διχάσει τη Ρωσία και να προκαλέσει εμφύλια αντιπαράθεση με τη βοήθεια της «πέμπτης φάλαγγάς» της. «Και υπάρχει ένας στόχος, η καταστροφή της Ρωσίας» ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα αποκρούσει τέτοιες προσπάθειες. «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».