Στο Κίεβο ταξιδεύουν τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες σε συνενόηση με την ΕΕ - Θα συναντηθούν με τον Ζελένσκι

Εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών, οι ηγέτες τριών ευρωπαϊκών χωρών ταξιδεύουν την Τρίτη στο Κίεβο για να συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρωθυπουργό της χώρας Ντενίς Σμιχάλ.

Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας αναμένονται στην ουκρανική πρωτεύουσα οι πρωθυπουργοί της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Πολωνίας και της Σλοβενίας.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Η επίσκεψη οργανώνεται σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν».

«Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να επιβεβαιωθεί η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εθνική κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι επίσης να παρουσιαστεί ένα ευρύ πακέτο στήριξης για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς» σημειώνεται.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι ηγετών άλλων χωρών στην εμπόλεμη Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Υπενθυμίζεται πως πρωί της Τρίτης, ρωσικά πυρά στόχευσαν σε τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου όπου βρίσκονται κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Oι πρώτες πληροφορίες που έδωσαν κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, την ώρα που οι μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία επιδιώκει να περικυκλώσει ο ρωσικός στρατός, δεν σταματούν να κλιμακώνονται.