Λευκορωσικά στρατεύματα ενδέχεται να εισβάλουν στην Ουκρανία απόψε, λέει το Κίεβο

Το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Λευκορωσία ενδέχεται να εισβάλει στην Ουκρανία απόψε, μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ηγέτης, Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, ο λευκορωσικός στρατός μπορεί να ξεκινήσει την εισβολή στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) της 11ης Μαρτίου» ανέφερε το Κέντρο αυτό, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών.

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nexta, στον λογαριασμό του στο twitter έχει δημοσιεύσει βίντεο που δείχνει λευκορωσική στρατιωτική πομπή που κινείται προς τη Μπρεστ, κοντά στα σύνορα Λεκορωσίας – Πολωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αφού μπήκαν στον εναέριο χώρο της χώρας σε μια προσπάθεια να εμπλακεί η Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για προβοκάτσια! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Από στιγμή σε στιγμή η επίθεση στο Κίεβο, λέει ο αδελφός του δημάρχου

Ο Βλαντίμιρ Κλίτσκο, μέλος των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας, πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας και αδελφός του δημάρχου του Κιέβου, είπε στο CNN πως οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα, με βασικό στόχο την πρωτεύουσα.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουμε σφοδρές επιθέσεις στην πρωτεύουσα. Αναδιοργανώνονται. Προσπαθούν να βρουν διαφορετικές στρατηγικές και να βρουν τον σωστό τρόπο και τη σωστή στιγμή. Οπότε, κάθε ώρα έχει σημασία και εμείς περιμένουμε ένα χτύπημα στην πρωτεύουσα, από στιγμή σε στιγμή, ειδικά μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο στόχος τους είναι η πρωτεύουσα», είπε ο Κλίτσκο.

1.582 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τον αποκλεισμό στη Μαριούπολη

Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι πολίτες στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών και του δωδεκαήμερου αποκλεισμού, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε το συμβούλιο.