Ρωσία: Θα διαθέσει εκτάκτως 3,6 δισεκ. δολάρια για πληρωμές σε οικογένειες

Η Ρωσία θα διαθέσει επιπλέον 455 δισ. ρούβλια (3,6 δισ. δολάρια) από τον κρατικό προϋπολογισμό για πληρωμές σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8 και 16 ετών.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.

«Οι πληρωμές θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από 1ης Απριλίου» , δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

O Αλεξέι Ναβάλνι καλεί τους Ρώσους σε διαδηλώσεις κατά του πολέμους

Την ίδια ώρα, ο επικριτής του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, καλεί σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου στην Ουκρανία
Ο κύριος αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε σήμερα τους Ρώσους που εναντιώνονται στη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία να συνεχίσουν να διαδηλώνουν, παρά τις απαγορεύσεις.

«Η αντιπολεμική ορμή δεν θα σταματήσει να αυξάνεται στην κοινωνία, άρα οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου δεν πρέπει να σταματήσουν, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις», ανέφερε ο Ναβάλνι στο Twitter.

Εκτίμησε πως η ρωσική κοινή γνώμη αρχίζει να μεταστρέφεται κατά του πολέμου και πως «το Κρεμλίνο μπορεί να δει αυτή τη δυναμική, εξ ου και η νευρικότητα και οι απεγνωσμένες προσπάθειές του να θέσει τέλος το ταχύτερο δυνατό σε αυτή τη στρατιωτική εκστρατεία».

Πάνω από έναν χρόνο φυλακισμένος ο Ναβάλνι

Ο Ναβάλνι, που είναι φυλακισμένος για περισσότερο από ένα χρόνο στο πλαίσιο μιας υπόθεσης απάτης την οποία χαρακτηρίζει πολιτική, αντιτίθεται σφόδρα στη στρατιωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Παρά την απειλή για βαριές ποινές φυλάκισης, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οπωσδήποτε περιορισμένες και ελάχιστες, πραγματοποιούνται καθημερινά σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.