Ζελένσκι στο ABC: «Παράθυρο για πιθανή λύση σε Κριμαία και Ντονμπάς» - Video

Ανοικτός στην εξέρευση μιας συμβιβαστικής λύσης αναφορικά με τα εδάφη της Κριμαίας, του Ντοντέτσκ και του Λουχάνσκ εμφανίστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη συνέντευξή του στο ABC, είπε ότι το Κίεβο μπορεί να έχει μια λύση για την αναγνώριση των εδαφών αυτών, προσθέτοντας πάντως ότι δεν είναι έτοιμος για τελεσίγραφα αναφορικά με το ΝΑΤΟ.

«Για αυτές τις περιοχές που δεν έχουν αναγνωριστεί από κανέναν άλλο πέρα από τη Ρωσία, μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια συμβιβαστική λύση. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι πώς οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές θα ζήσουν, οι άνθρωποι που θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας», είπε επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανοικτός στον διάλογο και καλώντας τον Πούτιν να αρχίσει να μιλάει.

Το απόσπασμα μετά το 5ο λεπτό:

 

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα προετοιμάζεται να συναντήσει την Πέμπτη, στην Τουρκία τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται (συνάντηση) τη 10η (Μαρτίου). Για να δούμε — εάν πάει αεροπορικώς στην Αττάλεια, θα πάω κι εγώ. Ας καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Κουλέμπα σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Κουλέμπα.

«Αν ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι διατεθειμένος να κάνει σοβαρή συζήτηση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευσηδιπλωμάτη προς διπλωμάτη», αλλά εάν ο ρώσος ΥΠΕΞ «αρχίσει νααναμασάειτην παράλογηπροπαγάνδαπου σερβίρει τελευταία, θα ακούσει αυτό που τουαξίζει, τηναλήθεια», ανέφερε ακόμη.