Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με Μακρόν, Σολτς και Τζόνσον στις 17:30

Ο Αμερικανούς Τζο Μπάιντεν θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, σήμερα, το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:30 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε χθες νέα επικοινωνία με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο twitter.

«Στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου, είχα άλλη μια συζήτηση με τον Tζο Μπάιντεν. Η ατζέντα περιελάμβανε τα θέματα της ασφάλειας, της οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας και της συνέχισης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας», έγραψε στην ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την επικοινωνία, διευκρινίζοντας πως έγινε χθες Σάββατο (5/3) και διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο να δοθούν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη ανατολικού τύπου από την Πολωνία τα οποία ξέρουν να χειρίζονται οι Ουκρανοί. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα αίτημα του Ουκρανού προέδρου στην επικοινωνία που είχε το Σάββατο με Αμερικανούς Γερουσιαστές.