Μακρόν σε Πούτιν: «Κάνεις μεγάλο λάθος στην Ουκρανία»- «Δεν σταματώ», απαντά ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Πούτιν απάντησε αρνητικά στην έκκληση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία. Οι δύο πρόεδροι είχαν νέα τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Πέμπτης.

«Μίλησα με τον πρόεδρο Πούτιν σήμερα το πρωί. Αρνείται να σταματήσει τις επιθέσεις του στην Ουκρανία σε αυτό το σημείο», ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter. «Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ο διάλογος για να αποφευχθεί η ανθρώπινη τραγωδία».

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επικοινωνεί με τον Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Μακρόν σε Πούτιν: Κάνεις μεγάλο λάθος στην Ουκρανία

Κατά τη τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι αυταπατάται σχετικά με την κυβέρνηση στο Κίεβο και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, ανέφερε Γάλλος αξιωματούχος στο Reuters.

«Κάνεις ένα μεγάλο λάθος στην Ουκρανία» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά ο Πούτιν δήλωσε για ακόμη μία φορά αποφασισμένος να επιτύχει την εξουδετέρωση και τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, είτε με διπλωματικό τρόπο είτε με όπλα, είπε ο αξιωματούχος.