«Τα χειρότερα έρχονται» εκτιμά ο Μακρόν μετά την επικοινωνία με Πούτιν - «Λέτε ψέματα στον εαυτό σας»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι έκανε ένα «μεγάλο λάθος» στην Ουκρανία και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε κατόπιν αιτήματος του κ. Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την αποφασιστικότητά του η Ουκρανία να αφοπλιστεί και να καταστεί ουδέτερη, είτε διπλωματικά είτε με όπλα, είπε ο αξιωματούχος.

«Δεν υπήρχε τίποτα σε αυτά που είπε ο πρόεδρος Πούτιν που θα μπορούσε να μας καθησυχάσει», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε το αφήγημα ότι επιδιώκει την «αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας».

«Λέτε ψέματα στον εαυτό σας», είπε ο κ. Μακρόν στον κ. Πούτιν, είπε ο αξιωματούχος. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό κυρώσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Μετά την επικοινωνία, σύμφωνα με το επιτελείο του Γάλλου πρόεδρου, ο κ. Μακρόν εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα χειρότερα έρχονται, καθώς και ότι ο κ. Πούτιν στοχεύει να καταλάβει όλη την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters