Νέο Διάγγελμα Ζελένσκι: «Δεν θα σταματήσουμε», διεμήνυσε στον Πούτιν

«Δεν θα τα παρατήσουμε», διεμήνυσε στον Πούτιν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι με νέο διάγγελμα του, δηλώνοντας «περήφανος για την ηρωική αντίσταση των Ουκρανών», που ματαίωσαν « τα ύπουλα, γεμάτα μίσος για το λαό μας» σχέδια των Ρώσων.

«Δεν θα βρουν ειρήνη εδώ, δεν θα έχουν φαγητό εδώ, δεν θα έχουν ούτε μια στιγμή ησυχίας εδώ. Ο κατακτητής θα πρέπει να γνωρίζει: Θα δεχθεί σφοδρή απόκρουση από τους Ουκρανούς. Αυτό που θα θυμάται πάντα, είναι ότι δεν θα τα παρατήσουμε!», ξεκαθάρισε.

«Είμαι υπερήφανος» για την «ηρωική» αντίσταση των Ουκρανών, δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανέβηκε στην πλατφόρμα Telegram, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Το έθνος μας ματαίωσε τα σχέδια του εχθρού μέσα σε μια εβδομάδα. Σχέδια γραμμένα εδώ και χρόνια: Ύπουλα, γεμάτα μίσος για τη χώρα μας, για τον λαό μας», ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι «θαυμάζει ειλικρινά τους ηρωικούς κατοίκους» πόλεων που αντιστέκονται στις ρωσικές δυνάμεις και εμποδίζουν την προέλασή τους, καθώς η εισβολή μπαίνει στην όγδοη ημέρα της.

Υποστήριξε ότι περίπου 9.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί μέσα σε μία εβδομάδα. Ο αριθμός αυτός είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Μέσω Twitter, ο κ. Ζελένσκι ανέφερε, επίσης, ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό και τον ευχαρίστησε για τις κυρώσεις που επέβαλε η Οτάβα σε βάρος της Μόσχας, παροτρύνοντάς τον να προχωρήσει και σε άλλες.

Ακόμη, γνωστοποίησε πως συζήτησε με τον πρόεδρο του Καζακστάν, τον Κάσιμ Γιομάρτ Τοκάγεφ, σύμμαχο της Μόσχας, και ότι συμφώνησαν να «συνεργαστούν σε ανθρωπιστικά ζητήματα».

Ο πρώτος απολογισμός από τους Ρώσους

Η Μόσχα από τη δική της πλευρά ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη (02.03.2022) τον πρώτο απολογισμό των απωλειών που υπέστη ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στην Ουκρανία. Έκανε λόγο για 498 νεκρούς στρατιωτικούς και άλλους 1.597 τραυματίες.