Ισχυρή έκρηξη κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου - Σε συναγερμό όλη η χώρα

Προς το τέλος της φτάνει η έβδομη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία και η αγωνία για την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής κορυφώνεται.

Την στιγμή που το παγκόσμιο αίτημα για επιστροφή των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εισακούστηκε, με τους εκπροσώπους Ρωσίας και Ουκρανίας να συναντιούνται τελικά το πρωί της Πέμπτης στη Λευκορωσία, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε απόψε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter του συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Χεραστσένκο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το Κίεβο, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση, μετέδωσε το Reuters. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ακόμη και το βράδυ της Τετάρτης η εισβολή στο Κίεβο

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο ανταποκριτής του Open στο Κίεβο, Χρήστος Νικολαΐδης, η ενημέρωση από κυβερνητική πηγή στην Ουκρανία κάνει λόγο για εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο Κίεβο ακόμα και απόψε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ουκρανική πλευρά υπολογίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πυλώνες μέσα από τους οποίους οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν ενδεχομένως ακόμα και απόψε να εισβάλουν στο Κίεβο:

Η μία βρίσκεται στην περιοχή Τσερνίκι και η δεύτερη στην περιοχή Ιβάνκιφ περίπου 70 χλμ. νότια από το κέντρο του Κιέβου.

Το ρεπορτάζ προκύπτει από ημι-επίσημη ενημέρωση σχετικά με την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η ουκρανική κυβέρνηση και η οποία υποστηρίζει πως σχηματίζεται ένα μεγάλος πυλώνας από ρωσικά τανκς προκειμένου να προσπαθήσουν να κλείσουν το Κίεβο.