Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν για νέο γύρο συνομιλιών

Ρωσία και Ουκρανία είπαν «ναι»  στη συνέχιση των μεταξύ τους συνομιλιών, αν και  μετά την πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων και ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν την επίθεσή τους, ο πήχης των προσδοκιών για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν βρίσκεται χαμηλά.

Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων πιθανόν να διεξαχθεί αύριο 2 Μαρτίου στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας αυτή τη φορά, όπως είχε προαναγγελθεί από τους Ρώσους, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται ουκρανικές πηγές.

Μετά τις πρώτες συνομιλίες που είχαν, οι δύο πλευρές επέστρεψαν στις πατρίδες τους, ωστόσο συμφωνήθηκε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ανέφερε πως βρέθηκαν κοινά σημεία στις συνομιλίες, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατό να υπάρξουν στο μέλλον κοινές θέσεις.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα πως «στις συνομιλίες με τη Ρωσία δεν υπάρχει το αποτέλεσμα που θέλει το Κίεβο».