Πόλεμος στην Ουκρανία: FIFA και UEFA απέβαλαν τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις

FIFA και UEFA γνωστοποίησαν επίσημα ότι όλες οι ομάδες της Ρωσίας, εθνικές ή σύλλογοι, αποβάλλονται απ’ όλες τις διοργανώσεις.

Η FIFA και η UEFA αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η αποβολή της εθνικής ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 είναι μόνο ένα κομμάτι της τιμωρίας που επέβαλαν από κοινού οι δύο ομοσπονδίες.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση τους γνωστοποίησαν ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε μιλάμε για εθνικές, είτε για συλλόγους, αποκλείονται από όλες τις διοργανώσεις.

Επίσης, η UEFA τερμάτισε και τη χορηγία της με την Grazprom. Ήταν ένα deal που της απέφερε 47.000.000 ευρώ ετησίως.

Η ανακοίνωση

«H FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας»

 

 

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν, η Σπαρτάκ Μόσχας αποκλείεται από το Europa League, κάτι που σημαίνει ότι η Λειψία παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Όσο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, η Πολωνία περνάει άνευ αγώνα και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Τσεχία – Σουηδία στις 29 Μαρτίου, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα τελικά που θα διεξαχθούν στο Κατάρ.

Σημειώνεται πως Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (#IOC) προέτρεψε τη Δευτέρα τις αθλητικές ομοσπονδίες και τους διοργανωτές να αποκλείσουν Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους από διεθνείς διοργανώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.