Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα διπλωματικό θρίλερ, μετά τη ρωσική πρόταση για διαπραγματεύσεις σε λευκορωσικό έδαφος και το τελεσίγραφο στην ουκρανική πλευρά για διορία έως τις 4 μ.μ (ώρα Ελλάδας).

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας κατευθύνεται στο Γκόμελ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας, επικαλούμενο τον Λευκορώσο πολιτικό Γιούρι Βοσκρεσένσκι. «Η ουκρανική αντιπροσωπεία κατευθύνεται στο Γκόμελ για συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά», ανέφερε.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τον πρόεδρο της Λευκορωσίας. Ο πρόεδρος Λουκασένκο έπεισε τον Πρόεδρο Ζελένσκι», πρόσθεσε σύμφωνα με το Interfax.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Από την πλευρά της Ουκρανίας, δεν έχει υπάρξει ακόμη επιβεβαίωση ούτε άρνηση της είδησης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σήμερα, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, ότι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αφότου το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας το ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.

Ο Ζελένσκι δεν έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.