Εκκενώνεται το χωριό Σαρτανά στην Ουκρανία, όπου έχασαν τη ζωή τους ομογενείς

Το ελληνικό χωριό Σαρτανά στην ανατολική Ουκρανία, που επλήγη από βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα τον θάνατο ομογενών, εκκενώνεται.

Ο πληθυσμός του χωριού Σαρτανά μετακινείται στη Μαριούπολη, που βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι από τους συνολικά δέκα νεκρούς ομογενείς στην Ουκρανία, έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο χωριό.

Tηλεδιάσκεψη με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης πρέσβη. Φραγκίσκο Κωστελλένο, τον γενικό πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη και τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τις δυνατότητες αρωγής προς τους Έλληνες πολίτες και τους ομογενείς στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο δήμαρχος του χωριού Σαρτανά ζήτησε από τον πληθυσμό του χωριού να το εκκενώσει

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, όπως γνωστοποιείται, ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη ενημέρωσε ότι ο δήμαρχος του χωριού Σαρτανά ζήτησε από τον πληθυσμό του χωριού να το εκκενώσει και να μετακινηθεί στη Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους ανωτέρω την ευγνωμοσύνη του για το έργο που συντελούν και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, δεδομένου ότι η ασφάλεια και η προστασία των Ελλήνων πολιτών και Ομογενών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα μας.

Παρούσα στην τηλεδιάσκεψη ήταν και η πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό της υποδοχής πολιτών που έρχονται στη Μολδαβία και τη Ρουμανία από την Ουκρανία.