Πόλεμος Ουκρανία - Μπλίνκεν: Σκοπός του Πούτιν να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση

«Πεπεισμένος» ότι σκοπός του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την επομένη της έναρξης της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης πως η Μόσχα θα «επιτεθεί στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις».

«Βλέπουμε δυνάμεις να έρχονται από τον βορρά, από την ανατολή, από τον νότο, και αυτό είναι το σχέδιο που επισημαίναμε στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες», πρόσθεσε ο κ. Μπλίνκεν.

Μολαταύτα διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία «θα επικρατήσει».

«Βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα, ή μακροπρόθεσμα, είμαι βέβαιος ότι η δημοκρατία και η ανεξαρτησία της Ουκρανίας θα νικήσουν», είπε.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Ζελένσκι πρωταρχικός στόχος για τη ρωσική επιθετικότητα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι παραμένει «πρωταρχικός στόχος για τη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας στο CNNi, ο Πράις είπε ότι ο Ζελένσκι «αντιπροσωπεύει, με πολλούς τρόπους, -ακόμα και προσωποποιεί- τις δημοκρατικές φιλοδοξίες της Ουκρανίας- του ουκρανικού λαού».

«Επομένως, φυσικά, θα παρέμενε πρωταρχικός στόχος για τη ρωσική επιθετικότητα», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος και η ομάδα του «θα λάβουν αποφάσεις τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, με βάση το τι είναι προς το συμφέρον τους, τι είναι προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού, τι είναι προς το συμφέρον του ουκρανικού κράτους », πρόσθεσε ο Πράις.