Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές: Περίπου 10.000 ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία μέσα σε 12 ώρες

Για «χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα» που «ίσως βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία» προειδοποιούν σήμερα ουκρανικές στρατιωτικές πηγές, λίγες ώρες αφότου ο Πούτιν έδωσε εντολή να μεταφερθούν «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις περιοχές την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε.

Ανταποκριτής του Reuters είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είδε άρματα μάχης χωρίς διακριτικά και άλλα στρατιωτικά οχήματα να κινούνται σε δρόμους της Ντονέτσκ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για την ανάπτυξη στρατευμάτων για «ειρηνευτικούς» λόγους στο Ντονμπάς.

Δεν διευκρινίζεται ούτε το εύρος, ούτε η διάρκεια της ανάπτυξης του ρωσικού στρατού.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν αιτήματος κυρίως των δυτικών κρατών-μελών του, συγκλήθηκε για μια κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών της Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές από τη Ρωσία, ενημέρωσαν διπλωμάτες. Το αίτημα υπέβαλαν, βασιζόμενες σε επιστολή της Ουκρανίας προς τον Οργανισμό, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Αλβανία, ενώ το προσυπέγραψε επίσης το Μεξικό, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές. Η Ρωσία, η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του ΣΑ τον Φεβρουάριο και κατά συνέπεια ορίζει την ατζέντα, ήθελε η συνεδρίαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι όμως στο οποίο εναντιώθηκαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τους διπλωμάτες.