Άσκηση με εκτοξεύσεις πυραύλων θα πραγματοποιήσει αύριο η Ρωσία υπό την διεύθυνση Πούτιν

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την διεξαγωγή το Σάββατο, υπό την διεύθυνση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ασκήσεων των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων, με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise, εν μέσω της κρίσης ανάμεσα στην Μόσχα και την Δύση περί την Ουκρανία.

«Στις 19 Φεβρουαρίου, υπό την διεύθυνση του ανωτάτου διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βλαντίμιρ Πούτιν, θα οργανωθεί σχεδιασμένη άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, όπως αυτή μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise θα πραγματοποιηθούν» στο πλαίσιο των ασκήσεων αυτών. Θα συμμετάσχουν επίσης μονάδες της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, οι αεροδιαστημικές δυνάμεις, οι στρατηγικές δυνάμεις και οι ρωσικοί στόλοι του Βορρά και της Μαύρης Θάλασσας.

Οι ασκήσεις αυτές έχουν ως στόχο, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας, «να δοκιμάσουν την ετοιμότητα» των στρατιωτικών δυνάμεων και «την αξιοπιστία των πυρηνικών και μη πυρηνικών στρατηγικών όπλων».

Οι «στρατηγικές» δυνάμεις της Ρωσίας, βάσει του διασταλτικού προσδιορισμού τους, προορίζονται για να απαντήσουν σε απειλές περιλαμβανομένου του πυρηνικού πολέμου. Είναι εξοπλισμένες με διηπειρωτικούς πυραύλους, με στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς, υποβρύχια, πλοία επιφανείας και αεροπορία του πολεμικού ναυτικού εξοπλισμένη με συμβατικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: ΑΠΕ